Succesvolle Conferentie Invloed en integriteit in netwerken

Belangenverstrengeling in netwerken: een thema waar men regelmatig mee in aanraking komt. Netwerken is een goede manier om uw eigen maar ook de belangen van een ander te behartigen. Recente voorbeelden laten zien dat het uitruilen van macht en invloed binnen een netwerk ook kan leiden tot (de schijn van) belangenverstrengeling, zoals in de provincie Noord-Holland, in de stad Roermond en binnen de rechterlijke macht. Wanneer is netwerken integer en wanneer gaat netwerken over in handel in invloed? Over deze en andere vragen is uitgebreid gesproken tijdens de Conferentie Invloed en integriteit in netwerken op donderdag 30 mei 2013 in het Rabotheater in Hengelo. De Conferentie werd georganiseerd door Saxion, Academie Bestuur & Recht, in samenwerking met het Lectoraat Governance.

In een zaal met meer dan 250 deelnemers hielden Thom de Graaf (Lid Eerste Kamer en voorzitter van de Vereniging Hogescholen), Ineke van Oldeniel (CvB Saxion) en Willeke Slingerland (docent/onderzoeker Saxion) interessante lezingen over het thema. Hierna volgde een boeiende paneldiscussie waarin studenten stellingen hebben voorgelegd aan het panel bestaande uit Patricia van der Valk, Isandra Dunhof, Tanja Abbas, Henk Kesler, Reijer Gaasterland en Nathan Stukker onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag. De aanwezigen konden vervolgens deelnemen aan een van de acht workshops. De middag werd afgesloten met een (netwerk)borrel.

Renate Bik van Bik Business maakte als  projectleider deel uit van de projectgroep die de conferentie heeft voorbereid en georganiseerd. 

 


Terug naar Nieuwsoverzicht