Startsein professionele doorontwikkeling van innovatiecampus Kennispark Twente

Op 9 december 2016  werden de ambitieuze plannen gepresenteerd tijdens de bijeenkomst Innovatiecampus Kennispark Twente SPEEDS UP!

Vanaf 2017 krijgt de innovatiecampus een enorme boost. De komende jaren investeren bedrijven, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen opgeteld ruim 100 miljoen euro in de professionele doorontwikkeling van Kennispark Twente. Zo kan Kennispark Twente haar nationale en internationale positie verder uitbouwen en verstevigen. En gaat Twente op volle kracht vooruit als technologische topregio.

Gebiedsontwikkeling is cruciaal voor het aantrekken en behouden van bedrijven en talent. Een plek waar synergie heerst, waar krachten bundelen en innovaties aan de orde van de dag zijn. Dát is de gezamenlijke missie voor deze innovatiecampus.
Honderden ondernemers en de Universiteit Twente zorgen voor veel dynamiek in het gebied. Deze energie krijgt in 2017 een extra boost! Een zestal ondernemers maakten samen met investeerders, gemeente en provincie ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van een beeldbepalend deelgebied binnen Kennispark. Bestaande panden maken plaats voor nieuwbouw en lege kavels worden ingevuld. Vijf ondernemers gaan zich er vestigen. Demcon breidt fors uit.

En daar blijft het zeker niet bij. Ook andere delen van Kennispark ondergaan de komende jaren een transformatie. Hetzelfde geldt voor het openbaar gebied dat straks innovatie uitademt met de Flow of Innovation: een high-tech verbindingsroute tussen station Kennispark en de Universiteit.

Impressie: https://youtu.be/tKsSmUc9L2A

 

Innovatiecampus Kennispark Twente SPEEDS UP!  werd mede-georganiseerd door Bik Business.

 

 

 


Terug naar Werkoverzicht