Opening Koningsplein Enschede

Woensdag 16 december om 18.15 uur opent wethouder Eelco Eerenberg het nieuwste plein van Enschede: het Koningsplein.
Bik Business organiseert in samenwerking met AF Support! deze opening. Bijzonder is dat het openingsspektakel wordt uitgevoerd door jonge Enschedese muzikale talenten:
Queen P, Vice Versa en Symfonia Jong Twente. Zij voeren samen een spetterend muziekarrangement uit dat bestaat uit progressive house, hip hop en klassieke muziek. Het openingsfeest is voor iedereen vrij toegankelijk!

Koningsplein. Plein van verbinding!
Het Koningsplein wordt één van de drukste punten van Enschede. Het plein zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen het nieuwe Medisch Spectrum Twente en het centrum. Een verbinding die extra wordt geaccentueerd door de kunstwerken van Arne Quinze. Dit plein moet niet alleen verbinden, het moet ook een rustpunt creëren in de stadse hectiek voor de binnenstadbezoekers én voor bezoekers aan het MST. Helemaal af is het plein nog niet. De beplanting wordt in het voorjaar 2016 aangebracht.

180 meter bewegend tapijt
Ook onder de grond is gewerkt aan een rechtstreekse verbinding met het MST. Daarvoor is de Van Heekparkeergarage de afgelopen jaren grondig verbouwd. Een verbindingstunnel met een rolpad van 180 meter brengt bezoekers rechtstreeks naar de ingang van het MST. Dit rolpad is op 18 december voor het eerst toegankelijk voor het publiek.

Programma opening Koningsplein
17.30 uur Start muziek van Vice Versa
18.15 uur Officiële opening Koningsplein en muzikale openingshandeling
18 .45 uur Start pleinfeest
20.00 uur Einde pleinfeest

Foodkraamjes van de omliggende horeca ondernemers zorgen (tegen betaling) voor een hapje en drankje.

Vanaf 18.45 uur openstelling van het rolpad in de Van Heek Parkeergarage.


Terug naar Werkoverzicht