Open Huis Saxion

Zaterdag 31 oktober organiseerde Saxion een Open Huis welke werd bezocht door zo’n 2700 belangstellenden. Ruim 1100 bezoekers hebben het gloednieuwe gebouw Edith Stein van binnen bekeken. In het gebouw Epy Drost werden de ruimten van de Academie Creatieve Technologie door zo’n 400 mensen bezocht. Ook namen veel bezoekers hier even een kijkje op het dakterras, waar ze konden genieten van misschien wel het mooiste uitzicht over Enschede.
In Edith Stein zijn de pabo, het Saxion FabLab Enschede, de LEGO Education Innovation Studio en een aantal technische labs gevestigd. Hier was er veel belangstelling voor de LEGO Education Innovation Studio, waar bezoekers workshops en demo’s konden volgen. In het Saxion FabLab wilden bezoekers graag kennismaken met de lasercutter in het Saxion FabLab Enschede en zagen zij onder andere hoe je iets kunt 3D-scannen en het vervolgens kunt 3D-printen. In de technische labs was te zien en te ervaren hoe praktijkgericht het onderwijs en onderzoek bij Saxion is. Zo’n 300 mensen toonden belangstelling voor de prachtig gerestaureerde Villa Serphos. Op de activiteiten in het gebouw Ko Wierenga kwamen ook nog eens 900 bezoekers af.
Willem Brakman
Het Open Huis had ook nog een kunstzinnig tintje. Op de traptreden van het gebouw Edith Stein kon het onlangs onthulde kunstwerkmonument ter ere van Willem Brakman bewonderd worden. Op de binnenplaats van het gebouw Ko Wierenga was te volgen hoe de bekende Belgische Street art kunstenaar Joachim Lambrechts drie saaie betonnen opslagruimten omtoverde in een kunstwerk. Ten slotte konden bezoekers door een steentje in een van de cijfers te stoppen bijdragen aan een LEGO-kunstwerk dat gemaakt is als blijvende herinnering aan de opening van de Saxion Stadscampus.


Terug naar Werkoverzicht