Eindcongres Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT)

Op woensdag 21 mei 2014 organiseert het Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT) een in de Grolsch Veste een congres over innoveren met materialen.
Het congres is onderdeel van het Innovatiecongres Innoversum en is tevens de afsluiting van het project Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT). In dit project heeft het IMPT 75 innovatieve materialen in kaart gebracht. Met een tiental materialen is toegepast onderzoek gedaan, zodat ondernemers en ontwerpers weten of en hoe zij deze kunnen toepassen. Samen met bedrijven zijn ontwerpcases uitgevoerd waarin innovatieve materialen zijn toegepast. Enkele resultaten zijn een koffer uit hernieuwbare materialen, reclame-uitingen met kleurverandering, een speaker van schuimbeton, een dunwandig isolatiepaneel met aerogel en een workshop biomimicry.

Materialen zijn de bouwstenen van producten en vormen daarmee de basis van veel innovatietrajecten. Kennis over materialen is dus van cruciaal belang om te komen tot innovatieve productontwikkeling in het mkb. Dit was de reden dat Industrial Design Centre, BiomimicryNL en Saxion in september 2009 het project Innovatief Materialen Platform Twente (IMPT) zijn gestart.


Terug naar Werkoverzicht