Drone Experience

Drones doen vanaf volgend schooljaar hun intrede in het beroepsonderwijs. Als eerste MBO-opleider is ROC van Twente vergevorderd met de ontwikkeling van twee nieuwe keuzevakken voor dronetechnologie en dronegebruik. De nieuwe opleidingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met Space53, de eerste nationale testlocatie voor drones en andere unmanned systems in Twente. Studenten kunnen naar verwachting vanaf schooljaar 2017/2018 op de drone-keuzevakken intekenen. De nieuwe keuzevakken betekenen een meerwaarde voor studenten bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Toepassingen van drones, waar de leerlingen voor opgeleid worden is bijvoorbeeld het inspecteren van bouwwerken, het in kaart brengen van publieksstromen, het maken van foto- en video opnamen of het besproeien van gewassen in de agrarische sector.

ROC van Twente
Ruim 300 ROC van Twente studenten kregen op vrijdag 25 november een actief voorproefje tijdens ‘Drone Experience’. Ze konden vliegen met drones, een drone-race bekijken en theorielessen volgen over onder andere regelgeving. Daarnaast deed een eerste groep studenten tijdens deze dag theorie-examen om te mogen vliegen met drones tot 4 kilo.

 

Drone Experience werd georganiseerd door Space53 in samenwerking met Bik Business.


Terug naar Werkoverzicht