Bik Business bedenkt concept ‘Geld: appeltje-eitje?!’ voor Deloitte Impact Day 053

Goed onderwijs vergroot de kansen op een succesvolle toekomst. Helaas is zulk onderwijs, zelfs in Nederland, niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Fair Chance Foundation van Deloitte biedt jongeren in achterstandssituaties een betere toekomst. Met tijd, geld en kennis. Zo wordt de doorstroom van deze jongeren naar de arbeidsmarkt verbeterd en kunnen ze uit hun situatie breken. De Foundation combineert hiervoor de inzet van mensen, kennis en financiële steun. Onze vrijwilligers werken daarvoor samen met erkende instanties die bewezen expertise hebben en autoriteit uitstralen binnen hun vakgebied. Door de samenwerking met Deloitte willen we een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van hun ambities.

Eén van de projecten van de Fair Chance Foundation is onze jaarlijkse Impact Day. Dit jaar organiseren we Impact Day op 28 september 2011 en richten we ons net als vorig jaar met onze Impact Day activiteiten op educatie aan jongeren in achterstandssituaties. Zo’n 400 Deloitters veranderden die dag, geheel belangeloos, in ware docenten of begeleiders. Ze zetten zich in om hun kennis over te brengen aan jongeren in achterstandsituaties of om stichtingen die zich op deze doelgroep richten te adviseren op diverse vlakken.

Bik Business heeft voor het kantoor van Deloitte in Enschede een concept bedacht om deze dag invulling te geven.

Met 15 kinderen uit Groep 7/8 van een openbare basisschool wordt gewerkt aan aan het centrale thema van de ochtend: Geld: appeltje – eitje?! Met 7 sub thema’s worden onderwerpen behandeld die betrekking hebben op geld, studie, keuzes die je kunt maken, talenten die je kunt ontwikkelen.Terug naar Werkoverzicht