Candlenight: 1000 kaarsjes in de Roombeek voor onderzoek naar LCH

Vrijdag 9 december 2011 veranderde  de Roombeek voor een avond in D’Roombeek.  Toen werden 1000 kaarsjes aangestoken in de Roombeek.  Met het aansteken van een kaars wordt kracht, hoop, geloof, steun, hulp en liefde gestuurd naar diegene die het nodig heeft. De kracht van een brandende kaars is in geen 1000 woorden samen te vatten, laat staan als er 1000 branden!

Dit initiatief is tot stand gekomen om Marloes Blokhuis en Edwin Krijgsman en hun twee kinderen, Joep en Luuk een hart onder de riem te steken. Bij Luuk (21 april 2010) werd kort na zijn geboorte de ziekte LCH geconstateerd. De ziekte lijkt nog het meest op leukemie, maar helaas is er nog veel te weinig bekend over deze ziekte. Daardoor is het moeilijk om de juiste behandeling toe te passen. 

Men kon voor voor € 10,– een kaars  aansteken via www.candlenight.nl. Zo werd niet aleen een mooie bijdrage aan het evenement geleverd , het geld ging ook nog eens rechtstreeks naar www.1000kaarsjes.nl  Deze stichting  zamelt geld in om het onderzoek naar ziekte LCH te kunnen financieren en zo de levens van Juultje en haar lotgenoten te redden.

Renate Bik bedacht het concept en maakte samen met Marloes Blokhuis, Dennis Wilt, Marloes Rooswinkel, Marc Woesthuis en Ralph Hoveling  deel uit van de organisatie voor deze avond.  Samen hebben zij hun  (zakelijke) talenten ingezet  om van Candlenight een onvergetelijke avond te maken.

 


Terug naar Projectenoverzicht