Appartementen te huur in Konijnenflat

Hoge eisen aan nieuwe konijnenflat

Artikel uit TC Tubantia  dinsdag 10 juni 2008 

ENSCHEDE – De verhuur van appartementen is niks nieuws voor de makelaars van Snelder Zijlstra en woningcorporatie De Woonplaats. Anders wordt het als de bewoners vier poten en hangoren hebben. Maar de belangstelling voor de nieuwe konijnenflat van kinderboerderij ‘t Wooldrik is zo groot, dat overwogen wordt om de appartementen op te splitsen in kleinere wooneenheden. De ‘verhuur’ van de appartementen in de konijnenflat is een ludiek onderdeel van het kinderfestijn, dat woensdag 18 juni (14-17 uur) wordt gehouden op het terrein van de kinderboerderij. In eerste instantie een initiatief van Marloes Lurvink. Door een rommelmarkt en tal van andere leuke kinderactiviteiten te organiseren, wil zij het geld binnenhalen dat nodig is voor de bouw van een nieuwe, drie verdiepingen hoge ‘flat’. 

“Maar met een rommelmarkt alleen haal je geen duizend euro op”, weet ook Renate Bik. Op de dag van de Enschedese Marathon ontstond het idee om een ludieke draai aan de actie te geven. Waarom verhuren we geen appartementen aan het bedrijfsleven, was de vraag die Bik opwierp. Een vorm van sponsoring die 100 euro per appartement (‘exclusief gas, water en licht’) oplevert. Geld dat ook wordt gebruikt voor de exploitatie van de flat.

Op zoek naar een makelaar en corporatie kwam Bik uit bij makelaar Tjeerd van der Veen en Bas Hulsbergen, manager wonen bij De Woonplaats. “We wonen allemaal in de buurt van het park. Onze kinderen zorgen ervoor dat de konijnenhokken zo slijten”, vertelt Van der Veen. Snelder Zijlstra zorgt voor de verhuur en stelt een huur- c.q. sponsorcontract op, De Woonplaats fungeert als ‘flatbeheerder’. Hulsbergen: “We hebben veel woningen in de Velve, op ‘t Hogeland en Varvik. Die mensen zie je veel in dit park. Daar ligt dus onze rol.” Van der Veen geeft aan dat Snelder Zijlstra graag actief betrokken wil zijn bij de buurt. “Zo’n konijnenflat is cruciaal voor het voortbestaan van de leuke dingen in de wijk.”  Op één of twee na zijn alle appartementen inmiddels verhuurd. Vooral aan ondernemers en instellingen “Blijkbaar liggen konijnenflats beter in de markt dan dan ‘gewone’ flats”, stelt Hulsbergen lachend vast. “Konijnen hebben ook hoge eisen. Alles moet gelijkvloers zijn. Samenhokken mag niet. En kinderopvang is ook gemakkelijk


Terug naar Projectenoverzicht