Congres: Perspectief zonder grenzen

De Gemeente Enschede organiseerde op woensdag 29 juni 2016 het congres ‘Perspectief zonder grenzen’ in het Muziekcentrum te Enschede. Het thema van dit congres stond in het teken van (h)erkenning van gemeenschappelijke problematiek/ervaringen op het gebied van ‘Kansen voor kinderen in Nederlands/Duitse steden’ (o.a. Roma- en  vluchtelingenkinderen).

Het ochtendgedeelte stond in het teken van het belang van samenwerking. Sprekers waren onder andere Onno van Veldhuizen, burgemeester Enschede en Thorsten Klute, Staatssecretaris voor Integratie Ministerie voor Arbeid, Integratie en Sociale Zaken van de deelstaat Nordrhein-Westfalen

’s Middags werd aan de hand van een aantal thema’s getoond, hoe beide landen omgaan met deze problematiek. Zowel tijdens de lunch als de borrel was er de gelegenheid om nader kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan over diverse onderwerpen.

Voor opening van het Congres worden de deelnemers verrast door een optreden van Symfonia Junior,  een symfonieorkest voor getalenteerde jeugd van acht tot vijftien jaar.  Symfonia Junior wil vluchtelingkinderen graag een kans geven om muziek te maken. De filosofie is dat muziek een universele taal is en er bruggen gebouwd kunnen worden door samen muziek te maken.

Bij de afsluiting van het congres mogen de deelnemers een keramieken vogeltje uitkiezen. Deze waren gemaakt door cliëntkunstenaars Chantal en Angela van Kunst en textielatelier van ‘t Meera.  Hier zijn volwassen kunstenaars met een verstandelijke beperking dagelijks bezig met kunst op allerlei manieren. De vogeltjes staan symbool voor een veilig en warm nest.

Become like a bird

Expand your wings

Learn new things and fly as high as you can.

Congres Perspectief zonder Grenzen, Muziekcentrum Enschede

Organisatie: Renate Bik (Bik Business) i.s.m. Christel de Maar (Millepede) in opdracht van Gemeente Enschede

 

 


Terug naar Geen categorieoverzicht